Nekaj o

negi obraza

Že v antičnih časih so tako ženske kot moški želeli imeti mladosten videz. Iz starih zapisov je razvidno, da so kozmetiko povezovali z medicino. Zapiski govorijo o pravilni prehrani, veliko je poudarka na higieni zob, ter materialov, ki so uporabljali za izdelavo različnih krem, mask, kopeli izključno naravnega izvora. V starem Rimu so veliko napisali kozmetičnih receptov za polepšanje kože. Poseben poudarek pa je bilo na zdravju, ki se odraža v lepoti kože.

Koža je največji organ našega telesa, ki nas varuje od zunaj in od znotraj. Kej je koža tako izpostavljena, je zelo pomembno kožo negovati in zaščititi, da preprečimo površinske poškodbe, staranje, izsuševanje, gube …

Postopek

nege obraza

Postopek nege obraza v našem salonu:

  • Najprej površinsko očistimo kožo in naredimo nežni piling, ter jo toniziramo. Kožo pregledamo in se pogovorimo s stranko glede tipa kože, tonusa kože, vlažnost kože.
  • Ko pride stranka prvič na nego obraza se naredi celotna nega obraza, diagnosticira kožo, povpraša po alergijah na koži in drugih problemih kože.
  • Oblikujemo, po potrebi barvamo obrvi in barvamo trepalnice.
  • Po potrebi depiliramo dlake po obrazu.
  • Pogledamo, ali je potrebno kaj za globinsko sčistimo.
  • Nanesemo ampulo ali serum ali negovalno olje.
  • Obraz zmasiramo in nanesemo masko.
  • Med masko zmasiramo glavo. V kolikor stranki ne odgovarja masaža glave, zmasiramo roke.
  • Nego obraza zaključimo z nanosom kreme.
  • Na koncu tretmaja se stranki priporoča ustrezno nadaljnjo nego doma.

Glede na vrsto preparatov se lahko faze postopka nege obraza zamenjajo.

4 različne

nege obraza

V našem salonu izvajamo naslednje nege obraza:

  • Nega obraza – površinsko čiščenje, piling, oblikovanje obrvi, depilacija dlak po obrazu, globinsko čiščenje, ampula sli serum, masaža, maska, masaža glave, krema
  • Mala nega obraza - površinsko čiščenje, piling, oblikovanje obrvi, depilacija dlak po obrazu, ampula sli serum, masaža, maska, masaža glave, krema
  • Mladostniška nega obraza - površinsko čiščenje, piling, oblikovanje obrvi, masaža pod paro, globinsko čiščenje, maska, krema
  • Specialna nega obraza HYDRO-MARIN dr. Spiller - površinsko čiščenje, piling, oblikovanje obrvi, depilacija dlak po obrazu, specialna maska, masaža glave, ampula sli serum, masaža

Specialna nega obraza HYDRO MARIN z kozmetiko dr. Spiller je namenjena koži, ki je zrela, izsušena, utrujena, brez sijaja in vitalnosti,…Dragocene biološke učinkovine in minirali iz morja, kožo navlažijo, sprostijo, pospešijo prekrvavitev, razstrupljanje in obnavljanje.

Danes na tržišču obstaja veliko kozmetičnih preparatov za domačo nego obraza, tako da si stranke že same doma izvajajo zelo dobro nego obraza. Nego obraza priporoča vsaj 4 krat letno oziroma enkrat na sezono.

Po bogati negi in intenzivni masaži obraza, vratu in zatilja je koža gladka, napeta, sijoča, čvrsta in sveža ter polna energije. Najboljši učinek intenzivne nege je viden šele drugi dan.

Osnovne nega obraza pomeni, da si stranka nego obraza izvaja sama doma. Danes je na tržišču ogromno kozmetičnih preparatov. Stranka si umije obraz (z mlekom, čistilno peno, vodo), tonizira koža, po potrebi uporabi pred kremo serum, se namaže dvakrat dnevno z ustrezno kremo. Enkrat tedensko oziroma mesečno (odvisno od vrste pilinga) naredi piling in tedensko nanese masko za vsaj za 20 minut (lahko tudi med hišnimi opravili – pospravljanjem, likanjem,…).

Kremo je potrebno nanašati dvakrat dnevno – zjutraj in zvečer. Krema čez dan naredi na površini film, tako zaščiti kožo pred zunanjimi vplivi – vetrom, nesnego, soncem, …ter zadržuje vlago v koži. Krema nanešena zvečer pa kožo hrani, kajti ponoči, ko spimo koža počiva in nima zunanjih stresorjev, zato gredo glavne sestavine kreme v kožo.

Pogosto vprašanje strank, kakšno kremo naj vzamejo? Krema ne sme biti premastna in ne presuha oziroma premalo vlažilna. Če je krema premastna se čez dan koža sveti in ima masten izgled. V kolikor je krema preveč vlažilna oziroma suha, začne kožo čez dan vleči skupaj oziroma jo zateguje. Taka koža postane izsušena, dehidrirana inluskava.

V salonu izvajamo tudi dnevni, večerji, slavnostni (maturanskti, poročni,…) make up.

Afrodita
drspiller_hydro-marin_ocean_news_5
DRS_Pure SkinCare Solutions_RZ_CMYK-1