Nekaj o

meni in mojem delu

Sem Manca Ahačič in v poklic kozmetičarka me je navdušila moja mati, ki me je po osnovni šoli usmerila in mi pomagala pri odločitvi, da sem se vpisala na Srednjo šolo za farmacijo in zdravstvo v Ljubljani, smer kozmetični tehnik, ki sem jo tudi leta 1995 tudi uspešno zaključila.
Kozmetično prakso med šolanjem sem opravljala v kozmetičnem salonu Beauty, pri ga. Miji Sušnik v hotelu Golf. Pri ga. Miji Sušnik sem se veliko naučila in pokazala mi je pot, kako je potrebo delati in voditi kozmetični salon. Po opravljenem zaključnem izpitu sem pripravniško delo opravila v kozmetičnem salonu Barbara v hotelu Kokra na Brdu pri Predosljah. S samostojnim delom sem dobila veliko izkušenj.

Leta 1997 mi je oče omogočil, da sem prevzela vodenje kozmetičnega salona Studio Feniks v Bistrici pri Tržiču, kjer sem delala in ga vodila do spomladi 2003. Nato se je salon prodal. Jaz sem še nato eno leto delala v tem salonu, nato sem si za eno leto delo poiskala kot komercialist v podjetju Afrodita. Delala sem kot terenski komercialist za njihovo profesionalno kozmetiko.

Eno leto sem tudi izvajala medicinske pedikure v podjetju Medisan d.o.o. v Kranju. Nato sem nekaj let opravljala kozmetične storitve doma. Maja 2010 sem dobila možnost najema stanovanja v večstanovanjskem objektu v Bistrici pri Tržiču, ki se mi je uresničila dolgoletna želja in odprla sem svoj kozmetični salon Kozmetika Feniks.

Od samega začetka se stalno izobražujem na kozmetičnem področju na različnih posvetih, seminarjih, promocijah kozmetičnih proizvodov. Leta 2004 sem postala Mojster kozmetične nege, prav tako sem si pridobila pedagoško andragoško izobrazbo. Prav tako redno spremljam najnovejše kozmetične metode in trende.

Vsa leta pridobljeno kozmetično znanje prenašam na praktikantke kozmetične in velnes šole.

V več kot 20-letnih kozmetičnih izkušnjah sem si dobila ogromno kozmetičnega znanja. V salonu želim vzdrževati naravno, sproščeno, mirno in pozitivno vzdušje. Največje veselje mi je, ko vidim, da pride stranka v salon vsa napeta, žalostna, pod stresom ter po opravljeni storiti gre iz salona vsa sproščena, nasmejana in da se ponovno vrne. To je največje zahvala za kvalitetno opravljeno strokovno delo.

Zaradi pridobljenih izkušenj v salonu izvajam skoraj vse postopke ročno ter strokovno. Različnih najnovejših aparatov ne uporabljam, ker sem zagovornik, da je stik z rokami najbolj pristen in da se doseže najbolj učinkovit efekt. V današnjem tempu življenja ravno to stranke zmeraj bolj želijo, da jih stik roke in mirna energija pomiri ter sprosti.

Prav tako v kozmetičnem salonu ne izvajam različnih novejših kozmetičnih postopkov, ker poškodujejo kožo ali nohte oziroma delujejo škodljivo za zdravje stranke, saniranje oziroma zdravljenje je lahko daljše in na koncu imamo nezadovoljne stranke.

Feniks 450x426
Mojstrski izpit-450